EvropëEvropë.Portal

Në aeroportin londinez janë sekuestruar më shumë se 100 kilogramë ar në vlerë prej 4,5 milionë euro

Pjesëtarët e Agjencisë Britanike Kombëtare për Krim kanë sekuestruar më shumë se 100 kilogramë ar në aeroportin londinez Hitrou.

Londër, 22 korrik 2019 (MIA) – Pjesëtarët e Agjencisë Britanike Kombëtare për Krim kanë sekuestruar më shumë se 100 kilogramë ar në aeroportin londinez Hitrou.

Mediat lolaëe ëajmëruan se ari, për të cilin ekziston dyshim se është e lidhur me narkokartelët të Amerikës Jugore, ka peshuar 104 kilogramë, ndërsa vlera e tij është 4,5 milionë euro.

Sipas Stiv Mekentajr nga aeroporti Hitrou deklaroi se ari fillimisht me aeroplan privat është dërguar në Ishujt Kajman nga Venezuela. Autoritetet lokale tentojnë të konformojnë prej ku e ka origjinën. Një pjesë e metalit të çmuar është sekuestruar në shufra dhe copa të vogla, ndërsa gjatë copë kanë qenë në formë të zemrës.

Ai theksoi se modeli afarist i shumë bandave të organizuara kriminale mbështetet në aftësinë që paratë dhe mallin e çmuar ta transferojnë përmes kufirit që të financohet investimi i mëtejshëm në aktivitete kriminale.

Таг
Back to top button
Close