0_Македонија.Портал0_Спорт.ПорталДописници МКДОстанато

Крушево со многу параглајдеристи од Европа, во тек е „Крушево Озон опен“

Крушево ова лето има бројни манифестации, меѓу кои се истакнуваат куповите во параглајдерство. Имено, на полетувалиштето на Мечкин Камен деновиве во тек е меѓународното параглајдинг-првенство „Крушево Озон опен“ со учесници од повеќе земји од Европа.

Крушево, 18 јули 2019 (МИА) – Крушево ова лето има бројни манифестации, меѓу кои се истакнуваат куповите во параглајдерство. Имено, на полетувалиштето на Мечкин Камен деновиве во тек е меѓународното параглајдинг-првенство „Крушево Озон опен“ со учесници од повеќе земји од Европа.

Првенството започна на 13 до 20 јули. По ова првенство што ги собра елитните параглајдеристи од Европа, ќе се одржи  „Фајлмастер опен“, а на  5 август Светското првенство во параглајдерство со учество на врвни светски параглајдеристи. ем/вг/

Back to top button
Close