BallkanBallkan.Portal

GJukanoviq: Mali i Zi është partner i sigurt dhe përgjegjës i NATO-s

Mali i Zi mbetet i përkushtuar në mënyrë aktive në prioritetet dhe udhëzimet e veprimit të NATO-s, përfshirë edhe politikën e dyerve të hapura dhe mbështetjes për integrimin e Maqedonisë së Veriut, si dhe praninë në misionet e Aleancës, deklaroi mbrëmë presidenti malazez, Millo Gjukanoviq në takimin me komandantin e NATO-s të komandës aleate për transformim, Andre Lanata.

Podgoricë, 24 korrik 2019 (MIA) – Mali i Zi mbetet i përkushtuar në mënyrë aktive në prioritetet dhe udhëzimet e veprimit të NATO-s, përfshirë edhe politikën e dyerve të hapura dhe mbështetjes për integrimin e Maqedonisë së Veriut, si dhe praninë në misionet e Aleancës, deklaroi mbrëmë presidenti malazez, Millo Gjukanoviq në takimin me komandantin e NATO-s të komandës aleate për transformim, Andre Lanata.

Gjukanoviq shprehi kënaqësi me rastin e vizitës së komandantit në momentin kur Mali i Zi me krenari shënon dy vite të anëtarësimit në Aleancë.

“Mali i Zi në atë periudhë, si dhe gjatë procesit të inkaudrimitl njohu mundësi të shumta të cilat ia ofroi anëtarësimit në atë klub, duke e kuptuar përgjegjësinë e anëtarësimit dhe duke pranuar se ajo është perspektiva e vetme e sigurt për stabilitetin e Evropës Juglindore”, tha Gjukanoviq. ab/

Таг
Back to top button
Close