0_Македонија.ПорталВидеоГраѓански сектор

Форум: Унапредување во консултациите со граѓанските организации за најголем дел од законите

Забележано е унапредување во практиките на навремени и суштински консултации со граѓанските организации за најголем дел од законите и при носењето на нови закони на различни начини. Граѓанските организации биле вклучени во работни групи за подготовка на закони и други стратешки документи, консултации и пошироки дебати, нагласи Симона Огненовска од МЦМС претставувајќи го Извештајот за овозможувачка околина за развој на граѓанското општество во рамки на тематскиот форум „Опкружувањето за граѓанските организации во 2018 година“.

Целосната вест е достапна само за претплатниците на веб-сервисот на АД „МИА“ – Скопје.
Доколку сакате да се претплатите, контактирајте со oдделот за маркетинг на АД „МИА“ – Скопје.

Back to top button
Close