0_Македонија.ПорталПолитика

Пратеничката Митовска на студиска посета во Љубљана

Од денеска до 20 јуни, делегација од Собранието на Република Северна Македонија претставувана од членот на Комисијата за транспорт, врски и екологија, Слаѓана Митовска, ќе присуствува на студиска посета во Љубљана, Република Словенија.

Скопје, 18 јули 2019 (МИА) – Од денеска до 20 јуни, делегација од Собранието на Република Северна Македонија претставувана од членот на Комисијата за транспорт, врски и екологија, Слаѓана Митовска, ќе присуствува на студиска посета во Љубљана, Република Словенија.

Како што информира собраниската прес служба, посетата е во врска со Проектот за поддршка на Јавниот медиумски сервис во Западен Балкан, а во соработка со Словенскиот јавен радиодифузер (RTVSLO).

На отварањето се очекува воведно обрајќање да имаат Сузана Видас-Кароли, раководител за меѓународни односи, РТВ Словенија и г. Воислав Раоник, тим лидер на проектот. бк/скс/

 

Провери го и ова

Close
Back to top button
Close