Астрономски календар

Астрономски календар

Денеска е среда, 19 јуни 2019 година, 170-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 195 дена.

Скопје, 19 јуни 2019 (МИА) – Денеска е среда, 19 јуни 2019 година, 170-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 195 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 4 часот и 57 минути, а ќе зајде во 20 часот и 11 минути.

Денов трае 15 часа и 14 минути.

Месечината, која е во фаза на полна Месечина, ќе изгрее во 22 часот и 4 минути, а ќе зајде во 6 часот и 41 минута.

Back to top button
Close