БалканБалкан.Портал

Загрепско Сљеме под снег

Популарното загрепско излетничко место Сљеме денеска беше прекриено со снег.

Загреб, 5 мај 2019 (МИА) – Популарното загрепско излетничко место Сљеме денеска беше прекриено со снег.

На снимките, кои ги објавија хрватските медиуми, се гледа дека шеталиштето е целосно празно. Зелените површини и клупите се бели од снегот и дува ветер.

Зимата се вратила во поголемиот дел на Хрватска. Денешниот ден бил студен, облачен и магловит, а температурите некаде биле измерени околу нула степени. гт/

Таг
Back to top button
Close