Политички партии

СДСМ: Граѓаните избраа претседател што води напред, им благодариме за силната поддршка на Стево Пендаровски

На слободни, фер и демократски избори граѓаните масовно го поддржаа Стево Пендаровски и концепт што води заедно напред.

Скопје, 6 мај 2019 

На слободни, фер и демократски избори граѓаните масовно го поддржаа Стево Пендаровски и концепт што води заедно напред.

Им благодариме на граѓаните за поддршката и јасната определба напредокот да продолжи, преку заедништво и интеграции. Предноста од првиот круг стана јасна, убедлива победа во вториот круг од претседателските избори.

Мнозинството граѓани, Македонци, Албанци, Турци, Срби, Власи, Роми, Бошњаци и сите останати застанаа зад Стево, вистински претседател на сите граѓани.

Република Северна Македонија конечно доби претседател кој обединува, кој е подготвен да работи во интерес на сите граѓаните, за националните и државни интереси.

Со Стево Пендаровски продолжуваат позитивните промени, продолжува напредокот, државата уште поцврсто зачекорува по патот на заедништвото, напредокот и интеграцијата во ЕУ и НАТО.

Центар за комуникации со јавноста
Социјалдемократски сојуз на Македонија

_________________________________________________________________________________

МИА овие текстови ги објавува во интегрална и оригинална форма и не е одговорна за нивната содржина, ниту за евентуалните правописни недоследности или печатни грешки.

Back to top button
Close