Најава на настани

МИА најави – свет

Рим - Средба на началниците на полициските служби од балканските земји. Нов Сад - Одржување на прва „Парада на гордоста“ во српскиот град Нови Сад.

17 мај 2019 (МИА)

Рим – Средба на началниците на полициските служби од балканските земји.

Нов Сад – Одржување на прва „Парада на гордоста“ во српскиот град Нови Сад.

Брисел – Протести на средношколци и студенти против климатските промени.

Брисел – Средба на министрите за финансии на земјите членки на ЕУ.

Вашингтон – Истекува крајниот рок до кога американскиот претседател Доналд Трамп треба да донесе одлука за евентуално воведување царини за увоз на автомобили произведени во ЕУ.

Пекинг – Иранскиот министер за надворешни работи Мохамад Џавад Зариф во посета на Кина.

Back to top button
Close