Најава на настани

МИА најави – свет

Берлин - Телевизиска дебата меѓу двајцата водечки кандидати за нов претседател на Европската комисија, конзервативецот Манфред Вебер и социјалдемократот Франс Тимерманс. Брисел - Конференција за меѓународната улога на еврото во организација на ЕУ и Европската централна банка.

16 мај 2019 (МИА)

Берлин – Телевизиска дебата меѓу двајцата водечки кандидати за нов претседател на Европската комисија, конзервативецот Манфред Вебер и социјалдемократот Франс Тимерманс.

Брисел – Конференција за меѓународната улога на еврото во организација на ЕУ и Европската централна банка.

Брисел – Средба на министрите за финансии на земјите членки на Еврозоната.

Берлин – Официјална прослава на стогодишнината од формирањето на организацијата „Спасете ги децата“.

Хелсинки – Заседание на Комитетот на министри на Советот на Европа во обид да се избегне исклучувањето на Русија од оваа паневропска организација.

Москва – Почнува дводневна Меѓународна конференција за руската гасна индустрија со учество на раководители на енергетски компании и пратеници од руската Државна дума и германскиот Бундестаг.

Тел Авив – Втора полуфинална вечер на овогодишниот Избор за песна на Евровизија.

Back to top button
Close