Астрономски календар

Астрономски календар

Скопје, 26 мај 2019 (МИА) – Денеска е недела, 26 мај 2019 година, 146-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 219 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 5 часот и 5 минути, а ќе зајде во 19 часот и 56 минути.

Денов трае 14 часа и 51 минута.

Месечината, која е во фаза на последна четвртина, ќе изгрее во 1 часот и 18 минути, а ќе зајде во 11 часот и 46 минути.

Back to top button
Close