Астрономски календар

Астрономски календар

Денеска е четврток, 16 мај 2019 година, 136-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 229 дена.

Скопје, 16 мај 2019 (МИА) – Денеска е четврток, 16 мај 2019 година, 136-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 229 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 5 часот и 14 минути, а ќе зајде во 19 часот и 46 минути.

Денов трае 14 часа и 32 минути.

Месечината, која е во фаза на прва четвртина, ќе изгрее во 17 часот и 2 минути, а ќе зајде во 4 часот и 5 минути.

Back to top button
Close