Астрономски календар

Астрономски календар

Денеска е недела, 5 мај 2019 година, 125-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 240 дена.

Скопје, 5 мај 2019 (МИА) – Денеска е недела, 5 мај 2019 година, 125-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 240 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 5 часот и 26 минути, а ќе зајде во 19 часот и 35 минути.

Денов трае 14 часа и 9 минути.

Месечината, која е во фаза на млада Месечина, ќе изгрее во 6 часот, а ќе зајде во 20 часот и 9 минути.

Back to top button
Close