БалканБалкан.Портал

Србија: Основана Партијата на слобода и правда

Во Белград денеска е основана Партијата на слобода и правда, а за нејзин лидер е избран еден од основачите на опозицискиот Сојуз за Србија и поранешен градоначалник на српската престолнина Драган Ѓилас.

Белград, 19 април 2019 (МИА) – Во Белград денеска е основана Партијата на слобода и правда, а за нејзин лидер е избран еден од основачите на опозицискиот Сојуз за Србија и поранешен градоначалник на српската престолнина Драган Ѓилас.

Според претседателот на новосонованата партија во фокусот ќе и биде економскиот развој и образованието, а во однос на косовското прашање ќе се залага за декларација за помирување, која би ја усвоиле двете собранија и за договор помеѓу косовската српската полиција, со цел да се спречи криминалот во Косово. ссм/

Таг
Back to top button
Close