0_Web_АктуелноMakedonija.SlajderОпштество

Панел-дебата „Сите тајни зад лажните вести“

Универзитет „Американ колеџ“ денеска ќе организира панел-дискусија на тема „Сите тајни зад лажните вести“. Панел-дискусијата ќе се одржи во просториите на универзитетот со почеток во 13:15 часот.

Скопје, 1 април 2019 (МИА) – Универзитет „Американ колеџ“ денеска ќе организира панел-дискусија на тема „Сите тајни зад лажните вести“. Панел-дискусијата ќе се одржи во просториите на универзитетот со почеток во 13:15 часот.

На настанот ќе присуствуваат новинари, уредници и сопственици на медиуми, а ќе се дискутира за феноменот „лажни вести“, причините за нивно појавување и можните начини за справување со овој проблем.бт/са/

 

 

Back to top button
Close