Најава на настани

МИА најави – свет

- Христијанските цркви што го користат грегоријанскиот календар го прославуваат Велики петок. Белград - Митинг на приврзаниците на српскиот претседател Александар Вучиќ во Белград.

19 април 2019

– Христијанските цркви што го користат грегоријанскиот календар го прославуваат Велики петок.

Белград – Митинг на приврзаниците на српскиот претседател Александар Вучиќ во Белград.

Киев – Последна телевизиска дебата на двајцата кандидати за претседател на Украина пред неделниот втор круг од претседателските избори.

Рим – Шведската активистка за борба против климатските промени Грета Тунберг ќе учествува на еколошкиот протест „Петоци за иднината“ во Рим.

Доха – Преговори меѓу авганистанските власти и талибанските бунтовници.

Вашингтон – Средба на министрите за надворешни работи и за одбрана на САД и Јапонија посветена на Северна Кореја.

Back to top button
Close