EvropëEvropë.Portal

Britania e Madhe: Hetim për “Huavein” dhe rrjedhjen e informacioneve të besueshme

Qeveria britanike filloi hetim për zbulimin e bisedimeve të besueshme dhe rolin e kompanisë kineze "Huavei Teknolgjis" në zinxhirin e furnizimit me rrjetin 5G.

Londër, 25 prill 2019 (MIA) – Qeveria britanike filloi hetim për zbulimin e bisedimeve të besueshme dhe rolin e kompanisë kineze “Huavei Teknolgjis” në zinxhirin e furnizimit me rrjetin 5G.

Këshilli për siguri kombëtare vendosi ta ndalojë qasjen e Huaveit në të gjitha pjesët e bërthamës së rrjetit 5G në vend dhe ta kufizojë qasjen e kësaj kompanie në pjesë rezerve.

Dalja e informacioneve nga takimi i Këshillit Kombëtar të Sigurisë, për herë të parë të publikuara në media, shkaktoi zemërim në Parlament, pasi diskutimet e këshillit duhet të jenë të fshehta. shk/

Таг
Back to top button
Close