Астрономски календар

Астрономски календар

Денеска е недела, 21 април 2019 година, 111-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 254 дена.

Скопје, 21 април 2019 (МИА) – Денеска е недела, 21 април 2019 година, 111-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 254 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 5 часот и 46 минути, а ќе зајде во 19 часот и 19 минути.

Денов трае 13 часа и 33 минути.

Месечината, која е во фаза на полна Месечина, ќе изгрее во 21 часот и 43 минути, а ќе зајде во 7 часот и 12 минути.

Back to top button
Close