Астрономски календар

Астрономски календар

Денеска е среда, 17 април 2019 година, 107-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 258 дена.

Скопје, 17 април 2019 (МИА) – Денеска е среда, 17 април 2019 година, 107-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 258 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 5 часот и 52 минути, а ќе зајде во 19 часот и 15 минути.

Денов трае 13 часа и 23 минути.

Месечината, која е во фаза на прва четвртина, ќе изгрее во 16 часот и 56 минути, а ќе зајде во 5 часот и 3 минути.

Back to top button
Close