Оригинални текстови

Реакција на Министерството за здравство на прес-конференцијата на ВМРО-ДПМНЕ

Не се вистинити информациите објавени од политичката партија ВМРО-ДПМНЕ на денешната прес-конференција. 

Скопје, 25 март 2019 

Не се вистинити информациите објавени од политичката партија ВМРО-ДПМНЕ на денешната прес-конференција.

Компанија со име „Канабис ОНЕ Доо Струмица“ нема добиено лиценца од Министерството за здравство, така што информацијата објавена од опозицијата е целосна невистина.

Во Министерството нема ниту поднесено барање од „Канабис ОНЕ Доо Струмица“ за почнување на постапка за добивање на лиценца.

Министерството упатува апел до политичките партии да се воздржат од пласирање лажни вести и невистини, како и од инволвирање на приватни субјекти и нивно етикетирање.

Министерство за здравство

____________________________________________________________________________

МИА овие текстови ги објавува во интегрална и оригинална форма и не е одговорна за нивната содржина, ниту за евентуалните правописни недоследности или печатни грешки.

Back to top button
Close