МИА Општински пулПакети

МИА Општински пул

11:30/18 март 2019

11:30/18 март 2019

Скопје – Постојано намалување на водостоите на реките во однос на просекот за март покажува неделниот преглед на мерењата на Управата за хидрометеоролошки работи (УХМР).

Скопје – Акција за собирање кабаст отпад почна во општина Кисела Вода. Активностите за подигнување на кабастиот отпад и електронската опрема ќе се одвивааат до крајот на април преку Секторот за месна самоуправа и социјална заштита, а во истите ќе се вклучи и ЈП „Комунална хигиена“.

Гевгелија – Негорските бањи се подготвуваат наскоро да го реализираат веќе изготвениот проект за изградба на модерен спа центар, потврдија од менаџментот на компанијата која деновиве проектот официјално го презентираше и во просториите на општина Гевгелија.

Скопје – На повеќе локации во општина Илинден со засадување садници и озеленување на просторот се реализира еколошкиот проект „Со зеленило против загадувањето“.

Струмица – Апелираме до законодавната власт законската регулатива за јавна чистота да биде малку построга за да може граѓаните да бидат поодговорни кон средината во која живеат, истакна градоначалникот на Струмица, Коста Јаневски по почнувањето на големата акција за чистење на дивите депонии во општината.

 

Провери го и ова

Close
Back to top button
Close