EvropëEvropë.PortalKorrespondentë Botë

Franca pranoi pesë fëmijë të xhihadistëve francez nga Siria

Franca sot pranoi pesë fëmijë të xhihadistëve francez nga Siria, jetim dhe në moshë rreth pesë vjet. Ato kanë qenë nëpër kampe në verilindje të Sirisë .

Paris, 15 mars 2019 (MIA) – Franca sot pranoi pesë fëmijë të xhihadistëve francez nga Siria, jetim dhe në moshë rreth pesë vjet. Ato kanë qenë nëpër kampe në verilindje të Sirisë .

“Këto fëmijë janë lëndë e ndjekjes së posaçme mjekësore dhe psikologjike dhe u janë dorëzuar autoriteteve gjyqësore, ndërsa të afërmit janë informuan për kthimin e tyre”, thuhet në kumtesën e Ministrisë franceze të Punëve të Jashtme, njoftoi korrespondenti i MIA-s.

Ministria i falënderon forcat demokratike siriane për bashkëpunimin e tyre që mundësuan kthimin e fëmijëve.

Sipas ministrit francez të Drejtësisë Nikoll Belude, shumica e shtetasve francez rreth 150, që gjenden nëpër kampet në Kurdistanin sirianë, janë fëmijë.

Më 28 shkurt, familjet e fëmijëve të cilët janë në Siri parashtruan ankesë deri te Komiteti për të drejtat e fëmijës të KB-së që ta detyrojë Francën t’u ofrojë mbrojte këtyre fëmijëve të cilët kanë ardhur me prindërit e tyre xhiahdistë apo kanë lindur atje. sn/

Таг
Back to top button
Close