Астрономски календар

Астрономски календар

Денеска е петок, 22 март 2019 година, 81-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 284 дена.

Скопје, 22 март 2019 (МИА) – Денеска е петок, 22 март 2019 година, 81-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 284 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 5 часот и 36 минути, а ќе зајде во 17 часот и 46 минути.

Денов трае 12 часа и 10 минути.

Месечината, која е во фаза на полна Месечина, ќе изгрее во 19 часот и 35 минути, а ќе зајде во 6 часот и 38 минути.

Back to top button
Close