Астрономски календар

Астрономски календар

Денеска е четврток, 21 март 2019 година, 80-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 285 дена.

Скопје, 21 март 2019 (МИА) – Денеска е четврток, 21 март 2019 година, 80-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 285 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 5 часот и 38 минути, а ќе зајде во 17 часот и 45 минути.

Денов трае 12 часа и 7 минути.

Месечината, која е во фаза на полна Месечина, ќе изгрее во 18 часот и 21 минута, а ќе зајде во 6 часот и 6 минути.

Back to top button
Close