Астрономски календар

Астрономски календар

Скопје, 16 март 2019 (МИА) – Денеска е сабота, 16 март 2019 година, 75-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 290 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 5 часот и 46 минути, а ќе зајде во 17 часот и 39 минути.

Денов трае 11 часа и 53 минути.

Месечината, која е во фаза на прва четвртина, ќе изгрее во 12 часот и 12 минути, а ќе зајде во 2 часот и 33 минути.

Back to top button
Close