Астрономски календар

Астрономски календар

Скопје, 15 март 2019 (МИА) – Денеска е петок, 15 март 2019 година, 74-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 291 ден.

Сонцето во Скопје изгреа во 5 часот и 48 минути, а ќе зајде во 17 часот и 38 минути.

Денов трае 11 часа и 50 минути.

Месечината, која е во фаза на прва четвртина, ќе изгрее во 11 часот и 11 минути, а ќе зајде во 1 часот и 33 минути.

Back to top button
Close