0_Македонија.ПорталBiznis.SlajderБизнисБизнис.ПорталЕкономија

Триглав почна постапка за основање пензиско осигурување во Македонија

Заваровалница Триглав достави барање за основање друштво за управување со задолжителни и доброволни пензиски фондови до македонската Агенција за супервизија на капитално финансирано пензиско осигурување (МАПАС).

Скопје, 12 февруари 2019 (МИА) – Заваровалница Триглав достави барање за основање друштво за управување со задолжителни и доброволни пензиски фондови до македонската Агенција за супервизија на капитално финансирано пензиско осигурување (МАПАС).

Како што информираат од групацијата намерата за ширење на македонскиот пазар на пензиско осигурување е во согласност со нејзините стратешки насоки.скс/са/

Back to top button
Close