0_Македонија.ПорталГраѓански сектор

Конференција за институционални реформи за борба против корупцијата

Мисијата на ОБСЕ во Скопје и Италијанската aмбасада денеска организираат конференција на тема „Институционални реформи за борба против корупцијата, најдобрите практики до eвропски модел“.

Скопје, 22 февруари 2019 (МИА) – Мисијата на ОБСЕ во Скопје и Италијанската aмбасада денеска организираат конференција на тема „Институционални реформи за борба против корупцијата, најдобрите практики до eвропски модел“.

На воведната сесија најавено е обраќање на премиерот Зоран Заев, на амбасадорот и шеф на Мисијата на ОБСЕ во Скопје Клеменс Која, на aмбасадорот на Италија Карло Ромео и на претседателот на Националната власт за борба против корупција на Италија Рафаеле Кантоне. дма/бк/

 

Back to top button
Close