Општински вестиСкопје

Без струја утре делови од Сопиште, Студеничани и Сарај

Поради планирани технички зафати во дистрибутивната електромрежа во Скопје без електрична енергија ќе останат утре од девет до 12 часот ќе бидат  корисници од дел од село Глумово во општина Сарај, од 11 до 13 часот корисници од селата Маркова Сушица, Ракотинци, Добри Дол и дел од село Батинци во општина Сопиште, како и сите стопански и нестопански објекти на главниот пат од Батинци кон Јаболци во општина Студеничани. 

Скопје, 26 февруари 2019 (МИА) – Поради планирани технички зафати во дистрибутивната електромрежа во Скопје утре од девет до 12 часот без електрична енергија ќе останат  корисници од дел од село Глумово во општина Сарај, од 11 до 13 часот корисници од селата Маркова Сушица, Ракотинци, Добри Дол и дел од село Батинци во општина Сопиште, како и сите стопански и нестопански објекти на главниот пат од Батинци кон Јаболци во општина Студеничани.

Регионалниот центар за управување со кризи на град Скопје соопшти дека утре од 08:45 до 11 часот без струја ќе бидат корисниците од селата Нова Брезница, Осинчани, Малчиште, Елово, Јаболци, Држилово, Патешка Река и Црн Врв и сите стопански и нестопански објекти во тој потег во општина Сопиште.лв/сд/

 

Back to top button
Close