Општински вестиСкопје

Општина Карпош со нов стратешки документ за екологија 2019-2024

Локалниот еколошки акционен план, ЛЕАП-2 за општина Карпош за наредните шест години, односно за периодот 2019-2024, денеска беше презентиран и усвоен од Локалниот комитет за изработка на овој план. Тој ќе се најде на усвојување веќе на наредната седница на Советот на општината, по што ќе се пристапи кон изработка на годишни акциски планови за секоја година посебно,  се додека се „исцрпи“ важноста на овој стратешки документ на локалната самоуправа.

Целосната вест е достапна само за претплатниците на веб-сервисот на АД „МИА“ – Скопје.
Доколку сакате да се претплатите, контактирајте со oдделот за маркетинг на АД „МИА“ – Скопје.

Back to top button
Close