Në ditën e sotme

Në ditën e sotme

1504. - Në Venedik u botua latinisht vepra e parë e Marin Barletit, "Rrethimi i Shkodrës". I mbështetur në kujtimet e veta si dhe të pjesëmarrësve të tjerë në ngjarjet që rrëfen, Barleti ia kushton librin jetës politike e ushtarake gjatë rrethimit të dytë të Shkodrës më 1478.

Back to top button
Close