Најава на настани

МИА Најави – Македонија

15 јануари 2019

15 јануари 2019

Скопје – Седница на собраниската Комисија за здравство. (Сала 4/12:00)

Скопје – Министерот за економија Крешник Бектеши ќе одржи прес-конференција на која ќе ја промовира Програмата за конкурентност и претприемништво 2019 година. (Министерство за економија, 6 кат, Кабинет на министерот/13:00)

Скопје – Министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски ќе учествува на конференцијата „Јакнење на капацитетите на системот за борба против фалсификување на еврото“. (НБРМ, конференциска сала/9:30)

Скопје – Градоначалникот на Скопје, Петре Шилегов ќе одржи презентација на Зелениот катастар на Град Скопје. (Совет на Град Скопје, голема сала, барака 13/10:00)

Скопје – Трибина посветена на науката во Македонија и регионот, во организација на Универзитетот „Св.Кирил и Методиј“. (Ректорат на УКИМ, свечена сала/11:00)

Скопје – Почнува Фестивалот на чајот и читањето.

Скопје – Одбележување на 18. роденден на Википедија. (Кафе-бар Концепт 37/)

Скопје – Изведба на балетската претстава „Самсон и Далила“. (МОБ/20:00)

____________________________________________________________________________

***МИА ги објавува местото и времето на одржување на настаните и притоа не презема обврска за реизвестување доколку дојде до промена на најавените термини***

Back to top button
Close