Најава на настани

МИА Најави – Македонија

13 јануари 2019 

13 јануари 2019 

Скопје – Прес-конференција на вицепремиерот и министер за одбрана Радмила Шекеринска, вицепремиерот за европски прашања Бујар Османи и министерот за надворешни работи Никола Димитров. (Медија центар на Влада /12:00)

Скопје – Министерката за труд и социјална политика Мила Царовска и директорот на Фондот за иновации и технолошки развој Јован Деспотовски ќе присуствуваат на презентацијата на најдобро рангираното решение на Јавниот повик за финансирање проекти за социјално претприемаштво „Предизвик за иновативно решение за обезбедување оброк за сите“. (прифатен пункт Момин Поток/12:00)

Вевчани – Вевчански карневал 2019:  Прием на василичарите и коктел организиран од градоначалникот на општина Вевчани (ресторан „Пупина Куќа“/12:30), почеток на церемонијата. (13:30), поворка на Карневалот (14:00) и музичка програма со концерти на Баклава, Џубокс Бенд, Кате и „Нели ти реков“, Оркестар зурли и тапани – Вевчани. (21:00) 

________________

***МИА ги објавува местото и времето на одржување на настаните и притоа не презема обврска за реизвестување доколку дојде до промена на најавените термини***

 

 

 

Back to top button
Close