Астрономски календар

Астрономски календар

Скопје, 21 јануари 2019 (МИА) – Денеска е понеделник, 21 јануари 2019 година, 21-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 344 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 6 часот и 57 минути, а ќе зајде во 16 часот и 33 минути.

Денов трае 9 часа и 36 минути.

Месечината, која е во фаза на полна Месечина, ќе изгрее во 17 часот, а ќе зајде во 7 часот и 4 минути.

Back to top button
Close