Астрономски календар

Астрономски календар

Денеска е сабота, 12 јануари 2019 година, 12-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 353 дена.

Скопје, 12 јануари 2019 (МИА) – Денеска е сабота, 12 јануари 2019 година, 12-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 353 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 7 часот и 1 минута, а ќе зајде во 16 часот и 22 минути.

Денов трае 9 часа и 21 минута.

Месечината, која е во фаза на млада Месечина, ќе изгрее во 10 часот и 32 минути, а ќе зајде во 22 часот и 29 минути.

Back to top button
Close