Астрономски календар

Астрономски календар

Денеска е четврток, 10 јануари 2019 година, 10-иот ден во годината. До крајот на година остануваат уште 355 дена.

Скопје, 10 јануари 2019 (МИА) – Денеска е четврток, 10 јануари 2019 година, 10-иот ден во годината. До крајот на година остануваат уште 355 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 7 часот и 1 минута, а ќе зајде во 16 часот и 20 минути.

Денов трае 9 часа и 19 минути.

Месечината, која е во фаза на млада Месечина, ќе изгрее во 9 часот и 38 минути, а ќе зајде во 20 часот и 32 минути.

Back to top button
Close