0_Maqedoni.PortalPolitikë

Zaev: Ndryshimet kushtetuese do t’i ndihmojnë shtetit ta lërë të kaluarën dhe të shkojë përpara

Ndryshimet kushtetuese do t'i ndihmojnë shtetit të lërë të kaluarën dhe të shkojë përpara. Amendamentet e propozuara e garantojnë të drejtën e vetëpërcaktimit, ndërsa gjuha mbetet maqedonishtja, potencoi kryeministri Zoran Zaev në debatin e sotëm për ndryshimet kushtetuese, që u realizuar në Shtip. Sipas tij, Greqia nuk harton aneks të Marrëveshjes lidhur me gjuhën, por ka bërë thirrje për kujdes në retorikën edhe në Greqi edhe në Bullgari.

Back to top button
Close