0_Македонија.ПорталДописници МКД

Варницата во Превалец кај Велес работи и покрај забраната од Државниот инспекторат за животна средина

Фирмата Каменелом „Техно павер“ ДООЕЛ Скопје која стопанисува со Варницата во Превалец кај Велес и понатаму бесправно работи и покрај забраната од Државниот инспекторат за животна средина од 14 ноември годинава. Инспекторатот на раководниот менаџерски тим на фирмата му наложи во законски рок од 90 дена да ги отстрани причините на загадување ако сака да ја врати А Интегрираната еколошка дозвола што МЖСПП им ја одзеде на 4 јуни годинава.

Целосната вест е достапна само за претплатниците на веб-сервисот на АД „МИА“ – Скопје.
Доколку сакате да се претплатите, контактирајте со oдделот за маркетинг на АД „МИА“ – Скопје.

Back to top button
Close