0_Maqedoni.Portal0_Web_AktualeMakedonija.SlajderPolitikë

Ndërtimi i institucioneve të pavarura gjyqësore – garanci për mbrojtjen e të drejtave të njeriut

Shkup, 10 dhjetor 2018 (MIA) - Realizimi i të drejtave të qytetarëve fillon në nivel të ulët, gjithkund përreth nesh, nga shtëpia, familja, shkolla, mjedisi i punës... Ato janë vendet ku duhet të kërkohen të drejtat e barabarta, mundësitë e barabarta, respektimi i dinjitetit pa diskriminim, pa këtë ata nuk mund të luftojnë në bashkësinë më të gjerë ose në botë. Duhet të sigurohet gjyqësi e pavarur, e liruar nga ndikimet politike, të biznesit, ndërsa në procedurat gjyqësore të respektohet e drejta e prezumimit të pafajësisë dhe t'iu sigurohet gjykim i drejtë.

Провери го и ова

Close
Back to top button
Close