Видео изјаваПолитика

Заев: АСНОМ не се брише од Преамбулата, напротив ќе биде спомнат двапати (видео)

АСНОМ не се брише од Преамбулата на Уставот на Република Македонија. Тој ќе се содржи двапати. Во Преамбулата ќе се додадат и зборовите Охридски рамковен договор, со што ќе се потврди историското значење за нашата држава.

Целосната вест е достапна само за претплатниците на веб сервисот на МИА.

Логирајте се или контактирајте ја нашата маркетинг служба за подетални информации на

Тел. +389 2 2461600 лок. 235

Е-маил: marketing@mia.mk

Close