0_Македонија.ПорталДописници МакедонијаСторија

Трската од Моноспитовско Блато сѐ уште плете рогозини и леси

Васил Бансколиев од селото Моноспитово е еден од двајцата последни плетачи на рогозини. Неговиот разбој за плетење цела зима ќе ткае рогозини и ќе потсетува на времињата кога Моноспитовското Блато беше непресушен извор на трска и рогоз.

Целосната вест е достапна само за претплатниците на веб сервисот на МИА.

Логирајте се или контактирајте ја нашата маркетинг служба за подетални информации на

Тел. +389 2 2461600 лок. 235

Е-маил: marketing@mia.mk

Close