0_Web_АктуелноМакедонијаПолитика

Со промоција на првата македонска офицерска сабја за почести се одбележува Денот на Баталјонот за почести  

Припадниците на Баталјонот за почести и опслужување во Армијата на Република Македонија (АРМ) денеска работно ќе ја одбележат 75-годишнината од нејзиното формирање, односно од формирањето на Првата македонско-косовска ударна бригада на 11 ноември 1943 година во селото Сливово.

Целосната вест е достапна само за претплатниците на веб сервисот на МИА.

Логирајте се или контактирајте ја нашата маркетинг служба за подетални информации на

Тел. +389 2 2461600 лок. 235

Е-маил: marketing@mia.mk

Close