0_Web_Актуелно0_Македонија.ПорталДописници Македонија

Критично ниско нивото на Охридско Езеро, Општина Охрид бара интервентни мерки

Општина Охрид бара од надлежното Министерство за транспорт и врски да преземе итни мерки за спречување натамошно намалување на водостојот на нивото на Охридското Езеро. Негативните последици од нискиот водостој особено се изразени во Студенчишкиот канал, каде што се забележува недостиг од кислород, што се забележува во однесувањето на рибата.

Close