0_Македонија.ПорталВидео изјаваПолитика

Конференција за инклузијата на Ромите по завршувањето на ромската декада

Ромите како дел од нашите општества отсекогаш се соочуваат со проблемот во пристапот и остварувањето на слободите и правата. Притоа, нивната перцепција на исклученост и нееднаквост, чувството дека не им се посветува внимание кое го заслужуваат, за жал се уште е присутно, иако изминува третата година по завршувањето на десетгодишниот процес за подобрување на состојбата на Ромите и нивната интеграција во општеството.

Целосната вест е достапна само за претплатниците на веб сервисот на МИА.

Логирајте се или контактирајте ја нашата маркетинг служба за подетални информации на

Тел. +389 2 2461600 лок. 235

Е-маил: marketing@mia.mk

Таг
Close