СветСвет.Портал

Азербејџанскиот опозициски лидер ослободен од притвор со глоба

Претседателот на опозициската партијата Народен фронт на Азербејџан, Али Каримли беше парично казнет 2.500 манати (1.300 евра) и ослободен од притвор.

Баку, 19 ноември 2018 (МИА) – Претседателот на опозициската партијата Народен фронт на Азербејџан, Али Каримли беше парично казнет 2.500 манати (1.300 евра) и ослободен од притвор.

Покрај Каримли, судот парично казни уште 10 членови на неговата партија.

Каримли и уште седум лица, беа уапсени во саботата  под обвинение дека ги кршат правилата за штрајкови, демонстрации и протести. ир/ми/

Таг
Back to top button
Close