0_Македонија.ПорталMakedonija.SlajderПолитика

Редовна седница на Влада

Владата денеска на редовна седница ќе расправа и одлучува за информации, договори, закони и извештаи од повеќе области, економија, здравство, образование, култура...

Скопје, 30 октомври 2018 (МИА) – Владата денеска на редовна седница ќе расправа и одлучува за информации, договори, закони и извештаи од повеќе области, економија, здравство, образование, култура…

Владиниот кабинет треба да разгледа информација за Акцискиот план за Регионална економска област и за формирање Координативно тело за градење и спроведување на Регионалната економска област во Западен Балкан, со предлог–одлука и предлог–решение за планот.

Министерството за економија пред министрите ќе го презентира извештајот за извршени преговори со усогласен текст на Договорот за економска соработка помеѓу Република Македонија и Босна и Херцеговина, а Министерството за здравство ќе информира за извршените преговори за склучување на План за соработка помеѓу Министерството за здравство на Република Македонија и Министерството за здравство на Република Бугарија, најави владината прес-служба.

На седницата треба да се разгледаат и информацијата за можноста за вршење  периодични здравствени прегледи од здравствени работници ангажирани од Министерство за здравство на корисниците во Дневните центри за деца и лица со пречки во развојот и Предлог-законот за дополнување на Законот за ученичкиот стандард.

Министерството за култура ќе презентира информација за потребата од основање нова национална установа „Гостиварски театар“ – Гостивар, а членовите на Владата ќе го разгледаат и полугодишниот извештај за работа на Агенцијата за филм на Република Македонија.лв/сд/

Провери го и ова

Close
Back to top button
Close