0_Македонија.Портал

Работна група ќе решава како да продолжи стопанисувањето со Македонско село во Нерези

Ќе се формира работна група која ќе треба да предложи како ќе продложи стопанисувањето и управувањето со комплексот Македонско село во скопско Нерези.

Скопје, 30 октомври 2018 (МИА) – Ќе се формира работна група која ќе треба да предложи како ќе продложи стопанисувањето и управувањето со комплексот Македонско село во скопско Нерези.

Како што одлучи Владата на денешната седница, работната група најпрво ќе треба да ги разгледа сите аспекти на новонастанатата фактичка состојба, а потоа, врз основа на анализа на сите законски решенија и да предложи постапката за натамошно стопанисување со Македонско село. мч/ац/

 

Таг
Back to top button
Close