BallkanBallkan.PortalBiznesBiznes.Portal

Në Turqi do të hapet aeroporti më i madh në botë

Në Stamboll më 29 tetor do të hapet aeroporti më i madh në botë, i cili shtrihet në sipërfaqe prej rreth 76 kilometra katrorë.

Stamboll, 28 tetor 2018 (MIA) – Në Stamboll më 29 tetor do të hapet aeroporti më i madh në botë, i cili shtrihet në sipërfaqe prej rreth 76 kilometra katrorë.

Për ndërtimin e aeroportit “Istanbull Jeni Havalimani” janë ndarë rreth 10,5 miliardë euro.

Ndërtimi i aeroportit filloi në qershor të vitit 2014 dhe deri më tani ka përfunduar faza e parë prej katër fazave të ndërtimit. Është paraparë aeroporti pas fazës së parë të mund t’i pranojë 90 milionë pasagjerë. shk/

Back to top button
Close