ОпштествоПолитика

Џафери: Отворените прашања се решаваат само со заемна доверба, дијалог, разбирање и почитување

Убеден сум дека и на денешниот состанок ќе ги потврдиме заложбите на кои заеднички се обврзавме при нашата последна средба на Самитот организиран од претседателот Сасоли, дека ќе работиме посветено на зајакнувањето и унапредувањето на нашите парламентарни демократии и нашата улога како институции за инклузивен меѓупартиски дијалог, на градењето консензус за клучните европски реформи и ќе придонесеме во помирувањето, мирот и стабилноста во регионот, истакна претседателот на Собранието на Република Северна Македонија Талат Џафери на Состанокот на спикери на парламенти од земјите на Западен Балкан „Улогата на парламентите во враќањето на довербата во ЕУ“ во Брдо кај Крањ.

Back to top button
Close
Close