0_Магазин.ПорталЗанимливости

Јужна Кореја навести забрана за јадење и продажба на месо од кучиња

Имено, иако веќе не е вообичаено како порано, кучешкото месо во Јужна Кореја најчесто го јадат постарите луѓе. Претседателот Мун рече дека премиерот Ким Бук-кум го информирал за напорите во врска со подобрувањето на третманот на напуштените животни и задолжителниот систем за регистрација на кучиња.

Back to top button
Close
Close